Радован Н. Казимировиќ

Креманското пророштво

160 ден

Категорија

Опис

Примерите изнесени во оваа книга се само еден сноп на нивата на човечкиот живот прекриен со мноштво такви снопови. Овде не се изнесени сите примери за кои се чуло и дознало, туку само оние кои се карактеристични и уверливи. Некои од овие примери се слични со библиските чуда, додека другите, пак, претставуваат повторување на она духовно искуство кое во минатите времиња било доживеано и забележано во црковните преданија. Библијата и црковното предание навистина претставуваат вистинско мерило за сето чудесно што се случува во светот и во животот на луѓето. Оној кој се служи со тие мерила не може да падне во заблудата на спиритизмот ниту на окултизмот, туку ќе знае да ги разликува духовите, односно ќе знае да ја разликува вистината од измамата, светлината од темнината и реалноста од симболот на верата.

Дополнителни информации

Автор

Јазик

Наслов на оригиналот

Година на издавање

Димензии

17 x 11,5 см

ИСБН

118

Мислења

Сѐ уште нема мислења

Биди првиот што ќе сподели мислење “Креманското пророштво”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *