Рецензија од читател: „Валтер Питерсе“ од Мултатули

Ново препрочитување на старите времиња Кон романот „Валтер Питерсе“ од Мултатули За мене, како вечен сонувач и личност на која Дон Кихот ѝ беше средношколска симпатија, читањето на едно од…

0 коментари

Рецензија од читател: „Не ми излегуваш од мислите“ од Мериен Апостолидис

Книга чија тема е љубовта, но не вештачката интелигенција. Темата на денешното, модерно општество. Главен лик во книгата е Аријадна. Таа е сингл, писателка и мајка вовлечена во афера со…

0 коментари

Рецензија од читател: „Џени“ од Сигрид Унсет

Потресна приказна сместена во далечното минато за една млада норвешка уметница што е растргната помеѓу нејзината желба за саморазвој и нејзиниот копнеж за вистинска љубов. Сепак, вредностите и принципите зад…

0 коментари

Факти

Најголемата книга во светот е со димензии 5м х 8,06м Според Гинисовата книга на рекорди, најголемата книга во светот е со димензии 5м х 8,06м, тежи околу 1500 килограми и…

0 коментари

Совети како од своето дете да направиш страстен читач

Кога детето ќе се поврзе со проблемите или карактеристиките на ликовите во книгата, полесно му е да ја доживее и сфати книгата. Одвреме – навреме дозволи му само да си ја одбере книгата што сака да ја чита.

0 коментари