Јохан Хуизинга

Homo ludens : студија за елементот игра во културата

480 ден

Во „Homo ludens“, холандскиот филозоф Јохан Хуизинга ја дефинира играта како централна активност во процутот на општествата. Како и цивилизацијата, играта бара структура и учесници кшто се подготвени да создаваат во граници. Почнувајќи од Платон, Хуизинга го следи придонесот на „Homo ludens“, или „Човекот играч“ низ средновековните времиња, ренесансата и во нашата модерна цивилизација.

Категорија

Дополнителни информации

Автор

Димензии

20 см

ИСБН

978-608-4995-09-8

Јазик

Наслов на оригиналот

Страници

Година на издавање

Мислења

Сѐ уште нема мислења

Биди првиот што ќе сподели мислење “Homo ludens : студија за елементот игра во културата”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *