Робин де Рајтер

Светското зло и беда

(1 customer review)

600 ден

Категорија

Опис

Книгата „Светското зло и беда“ говори за малата елитна група формирана од највлијателните и најмоќните, анонимни, многу ексклузивни семејни династии распространети по светот. Тие оперираат во заднината на најголемите и најмоќни компании, медиуми и финансиски установи, но, исто така, и во заднината на политичката сцена. Нивна цел е на човештвото да му го наметнат Новиот светски поредок. Благодарение на своите непоимливи финансиски резерви, работат на укинување на светскиот финансиски систем, со што ќе бидат во состојба да ги  контролираат целата светска економија и целиот светски политички систем. Тие одлучуваат какви одлуки ќе донесуваат водечките политичари во светот.

Новиот светски поредок што го планираат ќе биде глобална диктатура. Конзервативците ќе го нарекуваат социјализам или комунизам, додека либералите ќе го нарекуваат фашизам. Етикетата прави незначителна разлика: тоа ќе биде архипелаг гулаг во светски размери.

Дополнителни информации

Автор

Јазик

Наслов на оригиналот

Година на издавање

Страници

Димензии

21×14 см

ИСБН

978-608-4626-52-7

1 review for Светското зло и беда

  1. Трајан

    Најдоброто од Де Рајтер

Add a review

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *