Алчарја Балкришна

Практичен пристап кон Науката за Ајурведа: Сеопфатен водич за здрав начин на живот

700 ден

Out of stock

Категорија

Опис

…Оваа книга му помага на читателот лесно да ја разбере основната конституција на телото, болестите во телото и нивното искоренување. Првпат основните принципи во Ајурведата се впечатливо илустрирани. Сосема сум убеден дека лицето што темелно ќе ја проучи оваа книга без сомнение ќе достигне животен век од 100 години. Секој треба да ја прочита оваа книга за да се стекне со основните познавања во однос на конституцијата, исхраната, начинот на живот и здравјето…

 

„Агорја (здравје) е право стекнато со раѓањето.“

Свами Рамдев

 

Ачарја Балкришна е застапник на духовната традиција на јога и на Ајурведа во Индија. Тој е вклучен во обновувањето, пропагирањето и во воспоставувањето на Ајурведата на научна основа. Тој е познат ајурведски интелектуалец и експерт за лековити растенија. Помогна истражувањата во Ајурведата да досегнат нови височини со интеграција на неговите традиционални и научни методологии. Неговите предавања, списи и истражувања им помогнаа на луѓето да ја сфатат важноста на природниот живот и доброто здравје, со адаптација на јогата и на Ајурведата во секојдневниот живот. Тој има регистрирано многу патенти во јога и во Ајурведа, а има објавено и разни истражувачки трудови во меѓународни списанија и весници. Ачарја Балкришна, исто така, е добитник на многу награди, како што се „Ванаушадипандит“ („Vanaushadhippandit“) и „Сугјаншри“ („Sugyanshri“). Автор е и на многу книги од оваа област. Меѓу нив е познатата скрипта за ајурведски третман „Аушад Даршан“ („Aushad Darshan“), испечатена во повеќе од пет милиони примероци. Од печат треба да излезе и Енциклопедија на билки. Неговите телевизиски емисии на индиските канали за здравје го обновија интересот на луѓето за растенијата, билните лекови и за Ајурведата. Тој е основач на разни образовни институции, како што се Универзитетот „Патанџали“, Ајурведа-колеџот „Патанџали“, Образовниот институт „Ачарјакулам“ и „Ваидик Гурукулам“.

Дополнителни информации

Автор

Јазик

Наслов на оригиналот

Година на издавање

Страници

Димензии

34×17 см

ИСБН

978-608-4626-59-6

Мислења

Сѐ уште нема мислења

Биди првиот што ќе сподели мислење “Практичен пристап кон Науката за Ајурведа: Сеопфатен водич за здрав начин на живот”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *